Nilar "Safer than Safe" batterijen voor energieopslag

Nilar energieopslag systemen. Veilig, Milieuvriendelijk, 100% Recyclebaar. Van 11kWh tot MW uren.

Veilige, duurzame en milieuvriendelijke opslag van energie heeft de hoogste prioriteit bij Nilar.

Dit begint al bij het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Vanaf de productie tot de end-of–life periode is Nilar betrokken bij het verantwoord gebruik en recyclen van de aangeboden batterijen.  Nilar werkt voortdurend aan het verbeteren in elk stadium van de levenscyclus van batterijen om de impact op het milieu tot een absoluut minimum te beperken. Nilar loopt voorop bij de ontwikkeling van recycling technologie en participeert in diverse onderzoek programma’s naar het verantwoord recyclen van batterijen.

Door het revolutionaire bipolaire NiMH design is Nilar in staat om modulaire accu’s te produceren met een hoge vermogens densiteit bij een compact volume in een unieke robuuste behuizing. 

Batterij fabrikanten van NiMH batterijen gebruiken doorgaans traditionele cilindrische of prismatische ontwerpen waarvan de mogelijkheden begrenst worden door de beperkingen van deze ontwerpen. 

Dat een bipolair ontwerp de beste Metaal Hydride zou opleveren is al langer bekend, het realiseren daarvan was echter de grootste uitdaging. Nilar is er, door innovatief denken, in geslaagd de problemen bij het ontwerp van een bipolair systeem te overwinnen. Dit resulteert in een design met grote voordelen zoals een zeer lage weerstand waardoor zeer hoge in- en uitgang stromen mogelijk zijn. Het gebruik van zware metalen is tot een minimum beperkt. Dit unieke hydride concept zorgt voor een extreem hoge capaciteit, tot boven 95% van de theoretisch haalbare capaciteit.

Eén van de uitdagingen bij het ontwerp van een bipolaire batterij is het voorkomen van uitdroging. Dit heeft Nilar bereikt door de ontwikkeling van een pakking met hydrophobische eigenschappen in combinatie met een gas kanaal rond iedere cel. Het multifunctionele ontwerp van deze pakking reduceert ook de complexiteit van het ontwerp waardoor een kwalitatief constante productie gewaarborgd is. Nilar´s gepatenteerde bipolaire design maakt optimaal gebruik van ruimte en reduceert het aantal gebruikte onderdelen als ook het gewicht in vergelijking tot cilindrische en prismatische NiMH batterijen. 

BMS systeem

Om grootschalig energie veilig op te slaan en beheersbaar te houden is een goed gebalanceerd BMS (Batterij Management Systeem) nodig. Nilar voorziet elke batterij van interne BMS unit welke constant de staat van de batterij bijhoudt (spanning, stroom, capaciteit, temperatuur en druk). Middels een CAN bus worden alle batterijen gekoppled met een PLC welke continu de status bijhoudt van elke afzonderlijke batterij en voorziet in de juiste wijzen van laden en ontladen. Mocht er een probleem bij een batterij zijn dan wordt de betreffende string automatisch afgeschakeld voor onderhoud en blijft de rest van de capaciteit gewaarborgd. Wij zorgen dat het BMS systeem naadloos samenwerkt met de gebruikte inverter voor een optimale bedrijfsvoering.

 

De belangrijkste kenmerken van Nilar batterijen:

  • Modulair van opbouw waardoor applicatie specifieke oplossingen gemaakt kunnen worden
  • Schaalbaar van 96V tot 720V. Door de hoge spanning uitermate geschikt voor graootschalige energieopslag
  • Zeer lage interne weerstand waardoor extreem snel op te laden
  • Robuuste en veilige batterijen met geïntegreerde warmte afvoer en soldeer vrije verbindingen garanderen een zeer lange levensduur
  • Excellente TCO door de lange levensduur, vele laadcycli en lage service kosten
  • "Safer than Safe" De meest veilige batterij voor energieopslag
  • Onderhoudsvrij, volledig recyclebaar en milieuvriendelijk
  • Kent geen transport beperkingen
  • Door het veilige concept zijn grootschalige opslagsystemen prima inpandig te installeren

Nilar is een Zweeds fabrikaat: De productie vind plaats een een high tech "state of the art" fabriek in Gävle.

De laatste onwikkeling: complete systemen in cabinets of racks

De systemen omvatten een cabinet of rack-oplossing met batterijen, compleet voor bedraadt en voorzien van een BMS systeem en alle beveiligingen. Afhankelijk van de applicatie komt er alleen nog een inverter bij.

Uiteraard is dit systeem ook voorzien van de unieke NiMH batterijen van Nilar, de meest veilige en milieuvriendelijke batterijen op de markt. Zo veilig dat u deze systemen zonder problemen inpanidg kunt plaatsen. Daarnaast kent Nilar geen transportbeperking dus vervoer van meerder racks is geen enkel probleem.

Door de schaalbaarheid gemakkelijk uitbreidbaar tot zeer grote systemen.

Neem contact met ons op indien u meer informatie wenst of wilt inventariseren wat energieopslag voor uw bedrijf kunt betekenen.