Meest duurzame accommodatie in Europa

Nieuw Leven op Texel is de meest duurzame groepsaccommodatie in Europa Voorzien van Solarwatt zonnepanelen en een Nilar energieopslag systeem

Nieuw Leven is een familiebedrijf waar zij met drie generaties opgroeien en samenleven. In 2017 hebben ze de stap gezet om de groepsaccommodatie geheel nieuw te bouwen. Duurzaamheid, service, zorggerichtheid, persoonlijke benadering, passend op Texel, rust, ruimte, natuur, luxe, kwaliteit en professionaliteit staan daarbij centraal. 

Om in de eigen elektrische energie te kunnen voorzien heeft Nieuw Leven zonnepanelen, een batterij opslag systeem en een palletkachel.

Het samenbrengen van deze ontwikkelingen en het afstemmen van de verschillende systemen op elkaar heeft geleid tot een concept, waarbij het off-grid functioneren van een dergelijk plan technisch realiseerbaar is. Nieuw Leven is daarmee een voorbeeld voor binnen– en buitenland. Het Texelse installatiebedrijf IBS – Oele – Schoo heeft de totale installatie verzorgd en alle voorzieningen aangelegd. 

Voor de realisatie van de opslag van elektrische energie van de zonnepanelen in batterijen heeft IBS contact gezocht met Indutecc. 

Wij hebben voor Nieuw Leven onze high-end Solarwatt glas/glas zonnepanelen gecombineerd met de meest duurzame en veilige batterijen van Nilar. Het geheel wordt geregeld door ons Lovato energiemanagement systeem. Een mooi project waar al onze competenties samenkomen om een duurzame energiehuishouding te realiseren.

De zonnepanelen voorzien de accomodatie overdag van energie en gelijk worden de Nilar batterijen geladen. 's Avonds en 's nachts leveren de batterijen de energie voor de accomodatie. Gedurende de wintermaanden, als de zonne energie ontoereikend is zorgt een palletkachel niet alleen voor warm water en verwarming maar ook voor elektrische energie. De combinatie maakt dat dit systeem het hele jaar door zoveel mogelijk in de eigen energie kan worden voorzien.

Martijn Eelman, mede eigenaar van Nieuw Leven: bij een duurzame doelstelling horen ook duurzame batterijen; Het Nilar systeem is niet alleen de meest veilige batterij in de markt, ze zijn ook 100% recyclebaar en bevatten geen zware metalen en giftige stoffen. Voor ons een logische keuze!

Meer informatie over: Nieuw Leven

Realisatie door:

Systeemopbouw:

  • 97 Solarwatt glas/glas 300WP Mono zonnepanelen, totaal: 29.100WP
  • PV Omvormer ABB TRIO 27,6kW 
  • Nilar energieopslag systeem 42kWh
  • Batterij inverter ABB ESI 30kW
  • Energiemanagement systeem van Lovato
  • Palletkachel ÖkoFEN